Kalve Roasters

Mwiria AB, Kenia

KEVYT JA MEHUKAS – Tämän kategorian kahvit tarjoavat hedelmäisiä ja hienostuneita piirteitä, kuten korkea sitruksisuus ja teemäinen jälkimaku.

Mwiria-asema sijaitsee Mount Kenyan juurella, jossa on uskomattomat poutasään näköalat, täydellinen maaperä ja pienoisilmasto korkealaatuiseen tuotantoon sekä helppo yhteys kuuluisan Rupingazi-joen veteen.

Jäsenet ovat pienviljelijöitä, joilla on kullakin hehtaari tai vähemmän viljeltävää maata. Kahvi kasvaa usein vain pienessä osassa shambaa, eli maatilaa, ja viljelijät kasvattavat useita kasveja tueksi ja ruoaksi perheilleen. Tehtaalla on kolme pysyvää työntekijää, sadonkorjuun huippusesonkina 30 lisää. Hedelmälihan erottelussa käytetty hukkavesi lasketaan yhdeksään liotuskuoppaan. Napier-ruohoa ja puita on istutettu kuoppien läheisyyteen hukkaveden puhdistamiseksi.

Paahtoinfo 

Kalven espressosekoitukset ovat intensiivisiä, laadultaan rikkaita, vähän happamia, profiililtaan makeita ja sisältävät karamellisoinnin maun. Koska ne ovat helposti liukenevia, espressosekoituksista on helppo maistaa kahvin eri vivahteet. Kahvit sopivat parhaiten espressokoneisiin ja mokkapannuihin, mutta voit hauduttaa kahvin miten vain haluat.  

Vastuullinen kahvin kiertokulku 

Kalven kahvin tuotantoketju on rehellinen ja läpinäkyvä pellolta aina kuppiin asti. Kalven kahvipavut hankitaan ainoastaan tuottajilta, jotka käyttävät ympäristöystävällisiä sadonkorjuumenetelmiä ja jotka huolehtivat luonnonmonimuotoisuudesta. Kahvipavut paahdetaan laatustandardeja noudattaen, jotta laatu voidaan taata kaikissa erissä. Kahvi pakataan kestävästi tuotettuihin metallirasioihin, joita voi käyttää uudelleen. Kestävyys on yksi Kalven ydinarvoista, ja yritys pyrkii olemaan hiilineutraali vuoteen 2028 mennessä.  

 18.00

Varasto loppu

Quick purchase
Kuvaus

KEVYT JA MEHUKAS – Tämän kategorian kahvit tarjoavat hedelmäisiä ja hienostuneita piirteitä, kuten korkea sitruksisuus ja teemäinen jälkimaku.

Mwiria-asema sijaitsee Mount Kenyan juurella, jossa on uskomattomat poutasään näköalat, täydellinen maaperä ja pienoisilmasto korkealaatuiseen tuotantoon sekä helppo yhteys kuuluisan Rupingazi-joen veteen.

Jäsenet ovat pienviljelijöitä, joilla on kullakin hehtaari tai vähemmän viljeltävää maata. Kahvi kasvaa usein vain pienessä osassa shambaa, eli maatilaa, ja viljelijät kasvattavat useita kasveja tueksi ja ruoaksi perheilleen. Tehtaalla on kolme pysyvää työntekijää, sadonkorjuun huippusesonkina 30 lisää. Hedelmälihan erottelussa käytetty hukkavesi lasketaan yhdeksään liotuskuoppaan. Napier-ruohoa ja puita on istutettu kuoppien läheisyyteen hukkaveden puhdistamiseksi.

Paahtoinfo 

Kalven espressosekoitukset ovat intensiivisiä, laadultaan rikkaita, vähän happamia, profiililtaan makeita ja sisältävät karamellisoinnin maun. Koska ne ovat helposti liukenevia, espressosekoituksista on helppo maistaa kahvin eri vivahteet. Kahvit sopivat parhaiten espressokoneisiin ja mokkapannuihin, mutta voit hauduttaa kahvin miten vain haluat.  

Vastuullinen kahvin kiertokulku 

Kalven kahvin tuotantoketju on rehellinen ja läpinäkyvä pellolta aina kuppiin asti. Kalven kahvipavut hankitaan ainoastaan tuottajilta, jotka käyttävät ympäristöystävällisiä sadonkorjuumenetelmiä ja jotka huolehtivat luonnonmonimuotoisuudesta. Kahvipavut paahdetaan laatustandardeja noudattaen, jotta laatu voidaan taata kaikissa erissä. Kahvi pakataan kestävästi tuotettuihin metallirasioihin, joita voi käyttää uudelleen. Kestävyys on yksi Kalven ydinarvoista, ja yritys pyrkii olemaan hiilineutraali vuoteen 2028 mennessä.  

Kuvaus

Mwiria AB – Kalve Roasters

Metallirasia sisältää 250 g kokonaisia kahvipapuja.  

Maku: Mustaherukka, karviaismarja, suklainen jälkimaku.

 

Käyttö ja säilytys 

Espressosekoitukset ovat parhaimmillaan 2 viikkoa paahtamisen jälkeen. Nauti hitaasti. 

Hauduta kahvi 1:2,5 suhteessa. 

Säilytä viileässä ja kuivassa paikassa, +16–25 asteessa. 

Kaikki toimitukset lähetetään 24 tunnin kuluessa.  

 

Alkuperä: Embu – Mutunduri / 1300-1900 masl. / SL28, SL34 / Pesty / SCA – 86.00p

TOIMITUSAJAT

Kaikki tilaukset postitetaan kahden arkipäivän kuluessa tilauksesta

Toimitusajat:

  • 3–6 työpäivää Suomeen, Ruotsiin ja Tanskaan
  • 5–8 työpäivää muihin EU-maihin
  • 8–14 EU:n ulkopuolelle

Vaikutuksemme

Kaikki Kalven kahvipavut hankitaan Reilun kaupan sertifioiduilta tiloilta. Kalve tekee ylpeänä tiivistä yhteistyötä viljelijöisen kanssa. JA mikä tärkeintä Kalve luotsaa vastuullisen kahvin käsitettä myös tarjoamalla kahvipavut uudelleenkäytettävissä purkeissa, jotka voidaan uudelleen täyttää loputtomasti ja näin vähentää jätettä.

Kahvin paahtamisen taide!

Latvian Riikassa toimiva Kalve on kahviasiantuntijoiden Gatisin ja Raimondsin luomus. Toisen sijan Roast Master 2019 -kisassa voittanut parivaljakko on omistautunut tekemään kahvin paahtamisesta taidetta. He hankkivat raa’at kahvipapunsa vastuullisesti paikallisilta viljelijöiltä ympäri maailmaa. Kalve takaa kaikille paahdoilleen vähintään 82 pistettä SCA-protokollan laatuasteikolla käyttäen viimeisintä teknologiaa.

Laatu varmistetaan lisäksi jokaisen paahtoerän makutestillä. Johtavana vastuullisen kahvin paahtajana Kalve on tuonut alalle käytäntöjä kuten Kalve Coffee Zero-Waste. Asiakkaat saavat nauttia Kalve-papunsa kauniisti muotoilluista rasioista, jotka voi palauttaa paahtimolle uudelleen täytettäväksi tuntuvaa alennusta vastaan. Täten he ovat onnistuneet vähentämään pakkausjätettä Riikassa jopa 60 %.