Koralli hopeakorvakorut ovat aidon Adrianmeren korallin inspiroimat. Saadakseen ne hohtamaan, Farac teki korvakorut kierrätetystä sterlinghopeasta ja kiillotti ne peilikirkkaiksi käsin.
Pitkä koukku ei ole ainoastaan design-elementti, vaan se myös pitää korut turvallisesti paikallaan. Nämä korvakorut kuuluvat Faracin Korallikokoelmaan, joka sisältää myös kaulakorun ja rannerenkaan.
Käsintehty Dubrovnikissa, Kroatiassa.
Korallikokoelma
1400- ja 1500-luvuilla korallinkeruu oli olennainen osa Dubrovnikin paikallista kaupallista toimintaa. Suurin osa kalastajista saapui Kolocepistä, Mljetstä ja Lastovosta, ja laajimmat korallin kasvualueet löytyivät pienen saaren, Saint Andrew’n (Sv. Andrija), ympäristöstä.
Renessanssiaikana naiset Dubrovnikissa pitivät korallinauhoja kauloissaan. Tämän vuoksi monet kultasepät Dubrovnikissa alkoivat sisällyttää koralleja korvakorujen, rannerenkaiden, rintakorujen ja perinteisissä vaatteissa käytettyjen nappien kuvioihin.
Vuonna 1664 paikallinen hallitus kielsi naisia käyttämästä korallikaulakoruja maan talousvaikeuksien vuoksi. Aateliston naiset saivat kuitenkin vapautuksen säännöstä. Ajan myötä laki unohtui ja Dubrovnikia ympäröivien kylien naiset alkoivat jälleen käyttää kultakaulakoruja (kolarin), jonka myötä korallien inspiroimien korujen käytöstä muodostui rakastettu paikallinen tapa.