Erikoiskahvi on epäilemättä parantanut elämäämme. Kahvi on tullut kauas alkusijoiltaan Sufi-erakkojen öisistä uskonrituaaleista nykyisenlaiseksi verkkaisten aamujen helpottajaksi. Tätä piristettä kuitenkin arvostetaan myös muun kuin energisoivien ominaisuuksiensa vuoksi.
Kahvista puhuttaessa usein tuodaan esiin siihen liittyvät terveyshyödyt. Sen rikkaat ja syvät makuprofiilit jäävät toisaalta usein vähemmälle huomiolle. Kahvin maku on kuitenkin viinin tavoin riippuvainen paikallisesta ympäristöstä: pienilmastosta, maastosta ja maaperästä.
Yhdestä paikasta kotoisin olevat erikoiskahvit Etelä-Amerikasta ovat esimerkiksi selvästi sävyltään pähkinäisiä tai suklaisia. Afrikkalaiset kahvipavut vuorostaan omaavat sitrusmaisia, hedelmäisiä tai kukkaisia vivahteita.
Tietenkin tapa, jolla kahvipavut käsitellään, paahdetaan ja lopulta haudutetaan, vaikuttaa myös makuun – mainitsemattakaan vedenlaatua, lämpötilaa ja jauheen kokoa. Siksi on tärkeää löytää asiantunteva kahvipaahtimo, joka näkee vaivaa saadakseen korkealaatuiset kahvipavut ja paahtaa ne huolellisesti oikeassa lämpötilassa vapauttaakseen uinuvat aromit ja maut.
Onneksi nykyään voi löytää paljon erikoiskahvipaahtimoita. Hyvien ja loistavien paahtimoiden eroksi muodostuu paahdon yhdenmukainen laatu. Kalve Coffee Roasters on saavuttanut juuri tämän: eettisistä lähteistä peräisin olevat raakapavut; asiantuntijoiden ja modernin teknologian symbioosin; ja positiivisen vaikutuksen luomisen.
Erikoiskahvi on edelleen yksi elämän ihanista pienistä iloista. Siksi voitaneen suoda pientä snobbailua päivittäisen kupposen suhteen.